Cele mai bune smart Tv-uri din 2019: Toate sistemele de operare folosite de televizoare si avantajele lor

Majoritatea din televizoarele de pe piata sunt televizoare inteligente ajungand din urma tendinta telefoanelor. Daca nu cu mult timp in urma erau putine telefoanele inteligente in zilele noastre mai gasesti cu greu un telefon care sa nu fie inteligent. Vine din urma insa si indistria televizoarelor cu aceasi tendinta. Daca urmaresti ofertele magazinelor de profil din ce in ce mai putine sunt televizoarele care nu sunt „inteligente” . Ce va urma dupa telefoane si televizoare?? Probabil masinile, frigiderele, masininile de spalat si asa mai departe…. Dar sa ne rezumam doar la televizoare.

Toate televizoarele inteligente vin in spate cu un sistem de operare. Daca la telefoane este simplu : Iphone-urile folosesc iOS unele modele mai folosesc Windows insa majoritatea folosesc Android la televizoare piata este impartita mai strans intre Tizen OS(pentru televizoarele Samsung), LG web OS (pentru majoritatea televizoarelor LG), Android (Sistem de operare creat de cei de la Google si folosit de mai multi producatori de televizoare cum este si exemplu lui Sony si unele televizoare Philips), Roku TV, MyHomeScreen (sistem propriu al Panasonic), SmartCast, Amazon Fire TV dar si altele.

Vezi cele mai bune preturi la televizoare aici!!!


Tizen OS

Creat de cei de la Samsung pentru televizoarele sale . Sistemul de operare are ceva vechime atat pe televioare dar a fost folosit si pe cateva modele de telefoane (Varianta adaptata pentru telefon).

Viteza de operare: BUNA
Setup: BUN
Numar de aplicatii: RAU
Usor de folosit: BINE

Cautare Universala: SLABA

Samsung este un brand care incearca sa pastreze totul simplu si usor de utilizat pentru toata lumea. FIe este vorba de ergonomia butoanelor , aranjarea lor sau felul in care afiseaza informatiile intr-un mod diferit fata de ceilalti. Parca toate butoanele, informatiile sunt acolo unde le cauti , toate fiind „la locul lor”. Fie esti utilizator de Tizen de multa vreme fie treci de la alt sistem de operare sau chiar fiind utilizator nou te vei obisnui in cateva minute.

In momentul in care am folosit Android pe un televizor dupa multa vreme in care am folosit dar Tizen nu am reusit sa gasesc o multime de functionalitati pentru ca din punctul meu de vedere cei de la Samsung le-au pus exact unde trebuie in comparatie cu cei de la Google pe Android.

Un alt avantaj al acestui sistem de operare este Bixby. Bixby este gata instalat in Tizen si permite televizorului Samsung sa actioneze ca centru al casei tale conectate.

Android TV

Folosit in general de televizoarele Sony , Philips dar si a altor producatori.

Viteza de operare: OK
Setup: BUN
Numar de aplicatii: FOARTE BUN
Usor de folosit: OK

Cautare Universala: OK

Probabil cel mai laudat sistem de operare si cel mai mediatizat folosit pentru televizoare inteligente. Pe buna dreptate atat datorita vitezei de functionare ok dar si datorita numarului foarte mare de aplicatii disponibile in magazinul propriu. Este destul de usor de folosit desi pentru mine nu se poate compara cu Tizen .

Totodata televizoarele cu sistem dde operare Android vin cu Chromcast inclus ceea ce simplifica streamingul de la telefoanele mobile cu Android dar si pentru cei cu IOS (isi pot descarca aplicatia AirBuddy pentru Google cast.

Din punct de vedere al aplicatiilor probabil cel mai bun sistem de operare , puncteaza si la stabilitate si viteza dar din punctul meu de vedere pierde in fata Tizen-ului la capitolul „Usor de folosit” .

LG Web OS

Acestsistem de operare este folosit si creat de cei de la LG.

Viteza de operare: OK
Setup: OK
Numar de aplicatii: BUN
Usor de folosit: OK

Cautare Universala: OK

Personal numele LG este strans legat de panelurile OLED. OLED este cea mai nou si performata tehnologie de iluminare a ecranului care se gaseste pe piata si LG sunt printre primii care s-au facut remarcati cu ea.

LG a rescris regulile ccu privire la televizoarele inteligente cu Web OS , pornind de la trenduri minimale, simplificand interfata la fel ca in anul 2015. Aceasta simplitate ii da eleganta si rafinamentul pe care alte sisteme de operare pentru televizoare nu le au.

O alta chestie tare recent adaugata pe acest sistem de operare este ca include 360 de grade video playback ( 360 degree video on Youtube) . Totodata suporta conectivitate cu Google Assistent si Amazon Alexa.

In concluzie Web OS este unu din cele mai performante sisteme de operare pentru televizoare atat datorita vitezei de operare , datorita multitudinii de aplicatii disponibile dar si datorita stabilitatii pe care acesta il are.

Roku TV

sistem de operare folosit in general de televizoarele TCL si Hisense

Viteza de operare: OK
Setup: OK
Numar de aplicatii: BUN
Usor de folosit: OK

Cautare Universala: Cel mai bun

MyHomeScreen 

Sistem de operare dezvoltat intern de cei de la Panasonic pentru televizoarele lor inteligente

Viteza de operare: OK
Setup: OK
Numar de aplicatii: BUN
Usor de folosit: OK

Cautare Universala: Cel mai bun

Amazon Fire TV

Folosit pe televizoarele Toshiba si Insignia.

Viteza de operare: OK
Setup: OK
Numar de aplicatii: OK
Usor de folosit: OK

Cautare Universala: Cel mai bun

Cel mai bun televizor cu webOS

LG C9 OLED este de departe cel mai destept televizor de pe planeta

Avantaje lui LG C9 OLED :

Calitate excelenta a imaginii
Nivel de negru si contract excelent

Dezavantajele lui LG C9 OLED

Luminozitate limitata la HDR

Vezi cele mai bune preturi la televizoare aici!!!

Cel mai bun televizor cu Android TV

Sony A9G Master Series OLED


Cel mai bun televizor cu Tizen OS

Samsung Q70R este cel mai bun smartHUB TV de pe planeta.

Avantaje ale Samsung Q70R

Cel mai bune performante HDR

Dezavantaje ale Samsung Q70R

Nu are Dolby Vision

Vezi cele mai bune preturi la televizoare aici!!!

Samsung 65Q800T

Samsung 65Q800T unu dintre cele mai bune televizoare de pe piata , printre putinele cu o rezolutie 8k cu tehnologie ecranului QLED […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *